Καλώς ήρθατε στην OSHOLAND

Η Osholand είναι ένας Τόπος που εκφράζει το Όραμα του Όσσο για τον καινούργιο άνθρωπο και την καινούργια ανθρωπότητα. Η χώρα του homo novus. « Ο παλιός άνθρωπος πεθαίνει, και δεν υπάρχει λόγος να τον βοηθήσουμε να επιβιώσει πλέον. Ο παλιός άνθρωπος είναι ετοιμοθάνατος: μην θρηνείς γι΄αυτόν, βοήθησέ τον να πεθάνει. Γιατί μόνο με τον θάνατο τού παλιού μπορεί να γεννηθεί ο καινούργιος. Η παύση του παλιού αποτελεί την αρχή τού καινούργιου.
Ο άνθρωπος έχει ζήσει έως τώρα όχι αληθινά, όχι αυθεντικά΄ ο άνθρωπος έχει ζήσει πολύ ψεύτικη ζωή. Ο άνθρωπος έχει ζήσει με μεγάλη παθολογία, ο άνθρωπος έχει ζήσει με μεγάλη αρρώστια. Και δεν υπάρχει λόγος να ζούμε με αυτή την παθολογία΄ μπορούμε να βγούμε από τη φυλακή, γιατί τη φυλακή τη φτιάξαμε με τα ίδια μας τα χέρια. Βρισκόμαστε μέσα στη φυλακή επειδή έχουμε αποφασίσει να βρισκόμαστε μέσα στη φυλακή γιατί έχουμε πιστέψει ότι η φυλακή δεν είναι φυλακή αλλά σπίτι μας».

Το μήνυμα του Όσσο προς την ανθρωπότητα είναι: « φτάνει πια. Αφυπνίσου! Δες τι έχει κάνει ο άνθρωπος στον ίδιο τον άνθρωπο. Μέσα σε τρεις χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος έχει κάνει πέντε χιλιάδες πολέμους. Δεν μπορείς να την πεις υγιή αυτή την ανθρωπότητα. Και μόνο καμιά φορά εδώ κι εκεί άνθισε κάποιος Βούδδας. Αν μόνο καμιά φορά δίνει μέσα στον κήπο λουλούδια κάποιο φυτό, και κατά τα άλλα, όλος ο κήπος μένει δίχως λουλούδια, θα τον πεις κήπο αυτόν; Κάτι πολύ βασικό έχει πάει στραβά. Κάθε άνθρωπος γεννιέται για να γίνει Βούδδας: τίποτε λιγότερο από τούτο δεν πρόκειται να σε ικανοποιήσει».
Γίνε και εσύ πολίτης της Osholand και ενσάρκωσε το μήνυμα της Πνευματικής Αφύπνισης.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ποιός ήταν τελικά ο Όσσο;



Παραθέτω μια  επιστολή που έλαβα και η οποία αναπαράγει τις γνωστές ενστάσεις και τους προβληματισμούς σχετικά με τον "σκανδαλώδη"   βίο και την  "αντισυμβατική"  διδασκαλία του  Όσσο. Η απάντησή μου , μακράν από την πληρότητα των αντεπιχειρημάτων , αποτελεί μόνο μια σύντομη προσωπική  μαρτυρία του "φαινομένου Όσσο", που συνεχίζει να έλκει  αυξανόμενο ενδιαφέρον, αλλά και να προκαλεί ισχυρές αντιπαραθέσεις. 



Αγαπητέ Γιάννη


Ο Όσσο με την ρητορική του ικανότητα και την σαγηνευτική του εμφάνιση και στο όνομα της ελευθερίας και της πνευματικότητας ξεγέλασε πολύ κόσμο οδηγώντας τους σε ανόητες πράξεις.

Πολύ εύκολα θα μπορούσα να σου δείξω τις αντιφάσεις και τους παραλογισμούς στα λεγόμενα και στις πράξεις του αλλά δεν το βρίσκω σκόπιμο να το κάνω. Βέβαια μπορείς να ισχυριστείς ότι ακόμη και οι αντιφάσεις του είχαν κάποιο σκοπό. Αγαπητέ Γιάννη αυτά δεν έχουν τελειωμό, μόνο στο φως της διάκρισης μπορεί να δει κανείς τι είναι αληθινό και τι όχι, τι είναι παράνοια και τι αγνή λογική.

Θα σου πω μόνο σχετικά με την πνευματοποίηση της ύλης, διότι από ότι καταλαβαίνω αυτό είναι που περισσότερο φαίνεται να σε συναρπάζει στον Όσσο, δηλαδή το ταίριασμα της πνευματικότητας με την επίγεια ζωή.

Πνευματοποίηση της ύλης δεν είναι να έχεις 90 ROLS ROYS και να κάνεις αχαλίνωτο σεξ δήθεν για να σπάσεις ταμπού και άλλες ιστορίες του δάσους. Ούτε είναι να απολαμβάνεις αισθησιακές απολαύσεις , με μια δήθεν εσωτερική κατάσταση αφύπνισης.

Πνευματοποίηση της ύλης είναι να ενσαρκώσεις την κοσμική διάνοια σε αυτό το φυσικό σώμα· είναι να διαλυθεί κάθε προσωπική και εγωική θέληση και να εκδηλώνεται άμεσα η θεϊκή θέληση μέσα από το νου και την καρδιά.

Και ακόμη περισσότερο, πνευματοποίηση της ύλης είναι η μετατροπή των λεπτοφυών σωμάτων, αλλά και του φυσικού σώματος σε πνεύμα· δηλαδή τα σώματα να γίνουν αθάνατα όπως είναι και το πνεύμα.


Δηλαδή να γίνει ο άνθρωπος ένας ενσαρκωμένος Θεός!!!


Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα και η ωριμότητα σε αυτό τον πλανήτη να πραγματοποιηθούν αυτά που αναφέρω, αλλά είναι στο πεπρωμένο κάθε ανθρωπότητας, στο τέλος του κοσμικού κύκλου, να φτάσει σε αυτό το επίπεδο εξέλιξης.

Αγαπητέ αδελφέ κοίταξε καλά μέσα σου τι σε ελκύει στην διδασκαλία του Όσσο. Δες αν έχεις σεξουαλικές ή άλλες επιθυμίες  που θα ήθελες να ζήσεις. Δεν είναι εύκολο πράγμα η εξερεύνηση του υποσυνείδητου και του ασυνείδητου και η απελευθέρωση από την πλάνη.

Δεν λέω πως είναι κακό να έχει κανείς επιθυμίες, αλλά αν θέλεις πραγματικά την  τελειότητα πρέπει να ελευθερωθείς από όλα αυτά που σε κρατούν  δεμένο στην ψευδαίσθηση.


Με αγάπη

Nityamuktananda



ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
 
Αγαπητέ Nityamuktananda (Μ.Ε.),

Έχεις απόλυτο δίκιο! Ο Όσσο με τη σαγήνη του με ξεγέλασε , όπως και χιλιάδες άλλους ανά τον κόσμο. Το αξιοπερίεργο είναι πως η πλειονότητα των θυμάτων του είναι ανώτατης μόρφωσης και υψηλής καλλιέργειας. Μου έκλεψε  όλες τις ψευδαισθήσεις και με άφησε με την κενή συνειδητότητα. Επίσης με οδήγησε σε πολλές ανόητες συμπεριφορές . Έτσι έπαψα να ενδιαφέρομαι για τη δόξα και τον πλούτο. Άρχισα να σκορπάω το  χρόνο  μου σε δραστηριότητες που δεν μου επέφεραν κανένα υλικό όφελος. Δεν σκέφτομαι πλέον το μέλλον και δεν με απασχολεί καθόλου το παρελθόν. Αδιαφορώ για τη γνώμη των άλλων και ζω σύμφωνα με την εσωτερική μου διαίσθηση.
Δεν σου κρύβω πως όταν πρωτοήλθα σε επαφή με τη διδασκαλία του ήλπιζα να αποκτήσω μια συνεκτική και ολοκληρωμένη φιλοσοφία.. Αντ’ αυτού ο αθεόφοβος διασκέδαζε να μας γκρεμίζει, με τις συνειδητές αντιφάσεις του, κάθε νοητικό οικοδόμημα που με κόπο χτίζαμε από τα λόγια του! Σαν τον Σίσυφο βλέπαμε ανήμποροι τον ογκόλιθο της διανοητικής μας προσπάθειας να κατρακυλά στην πεδιάδα της άγνοιας. Και σαν να μην έφτανε αυτό ήταν και αυτή η παράξενη συμπεριφορά του, με τις προκλητικές δηλώσεις και τα σόκιν ανέκδοτα! Πως να μιλήσεις ανοιχτά για ένα πνευματικό δάσκαλο που επιδείκνυε 93 ROLS ROYS και υποστήριζε τη σεξουαλική απελευθέρωση;  Οι πολυτελείς ρόμπες του και τα ακριβά ρολόγια σε καμία περίπτωση δεν ταίριαζαν με την εικόνα του καλοκάγαθου και ασκητικού γκουρού που καλλιεργούσα στην φαντασία μου. Αργότερα αντιλήφθηκα  τι εκπαιδευτικό παιχνίδι έπαιζε με τις προκαταλήψεις, τα ταμπού  και τις φαντασιώσεις μας...
Δεν ήταν λίγες οι φορές που μπήκα στον πειρασμό να απομακρυνθώ από αυτόν τον αναρχικό σαγηνευτή του πνεύματος, αλλά κάτι με συγκρατούσε τελικά. Τι ήταν αυτό;
Δεν ήταν η θαυμάσια ρητορική του, μήτε η μαγνητική του αύρα. Δεν ήταν η αίσθηση χαρούμενης γαλήνης που εξέπεμπε και η βαθιά γνώση του για όλα τα φιλοσοφικά και μεταφυσικά συστήματα. Ήταν αυτή η απερίγραπτη αίσθηση ψυχικής ανάτασης και απόλυτης ελευθερίας που μου χάριζε . Και το σπουδαιότερο απ’ όλα είναι ότι αυτή η αίσθηση έγινε μια μόνιμη κατάσταση που με ακολουθεί σαν σκιά. Δεν ξέρω τι μαγικά έκανε αλλά το αποτέλεσμα ήταν αναμφισβήτητο και μόνιμο.
Αυτή η αίσθηση μοιάζει πολύ με την «πνευματοποίηση της ύλης», που αναφέρεις, αυτή «τη διάλυση της εγωικής θέλησης και την εκδήλωση  της θεϊκής θέλησης μέσα από το νου και την καρδιά».
Την «αθανασία» του φυσικού σώματος την χαρίζω σε όσους είναι προσκολλημένοι με την υλική τους υπόσταση. 
  Αυτή είναι η προσωπική μαρτυρία μου. Μιλώντας με άλλους «φίλους» του, διαπίστωσα ότι ο καθένας είχε απορροφήσει κάτι ιδιαίτερο που προσάρμοσε στη ζωή του, όπως μπορούσε καλύτερα. Ο Όσσο λειτουργεί σαν καθρέπτης. Υπάρχουν τόσοι «Όσσο» , όσοι και οι παρατηρητές του. Έτσι μπορείς «να δεις» τον φωτισμένο Μύστη ή τον επιδέξιο τσαρλατάνο, τον σοφό ή τον απατεώνα. Παρόμοιος καθρέφτης υπήρξε και ο άλλος μεγάλος «κατεργάρης δάσκαλος», ο ελληνοπόντιος Γεώργιος Γεωργιάδης (Γκουρτζίεφ), του οποίου ο Όσσο εφήρμοσε πολλές τεχνικές και μεθόδους.
Αγαπητέ αδελφέ κοίταξε καλά μέσα σου και ψάξε να βρεις τι σε κάνει να πιστεύεις ότι κατέχεις την μόνη αλήθεια . Δεν θα ήταν καλύτερο να γνωρίσεις πρώτα τον Εαυτό σου, πριν ξεκινήσεις την  εκστρατεία σωτηρίας των άλλων;
Να είσαι πάντα καλά
Με αγάπη
Γιάννης

Υ.Γ. Αν οι ανωτέρω φτωχές σκέψεις δεν επαρκούν για να φωτίσουν το μυστήριο του «σκανδάλου της διδασκαλίας του Όσσο», μπορείς να διαβάσεις και το σχετικό άρθρο που έχω γράψει :
 http://autognosia.pblogs.gr/2011/01/to-skandalo-ths-didaskalias-toy-osso.html

1 σχόλιο:

  1. Mην ασχολεισθε κυριοι με το Οσοο εγωιστικοι φοβισμενοι νοες που ψαχνετε καθε ειδους κρησφυγετα ,αρνησεις και αμφισβητησεις τρομαγμενοι απο την καταπιεσμενη χρονια φυσικη σεξουαλικη σας ενεργεια ....
    Ο μεγαλυτερος φοβος των ανθρωπων να μη βγει προς τα εξω η διαστρεβλωμενη αυτη ενεργεια .
    Η ελευθερια θελει συνειδητη ζωη σε ολα τα επιπεδα για να απελευθερωθειτε απο τους φοβους σας,.

    Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή